Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu
Katedra za elektroenergetske sisteme

Članci

CIGRE 2019

31.01.2019

Predavanje prof. Vladimira Terzije

28.12.2018

U organizaciji  IEEE PES  Podružnice za Srbiju i Crnu Goru održaće se naučna tribina u subotu 29. decembra 2018 godine u 11h u sali 61 Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Upravljanje frekvencijom mreže u elektroenergetskim sistemima izraženo promenjive/smanjenje inercije

Prof. Dr.-Ing. Vladimir Terzija, Humboldt Fellow,

The University of Manchester, UK

 

                                                                                                       IEEE Fellow

Pročitaj više

Дводневна студентска стручна екскурзија из предмета Електране и предмета Интеграција обновљивих извора у ЕЕС

06.11.2018

   

Tribina povodom 60 godina prenosa električne enrgije

11.06.2018

Obaveštavam Vas da će se u ponedeljak, 18.06.2018, u amfiteatru "Lola"
organizovati tribina povodom 60 godina prenosa električne enrgije.

     

Elektrijada 2018

29.05.2018

Na takmičenju studenata elektrotehnike, ELEKTRIJADA 2018 - Budva, studenti Smera za elektroenergetske sisteme su ostvarili odlične rezultate na takmičenjima iz Analize elektroenergetskih sistema i Obnovljivih izvora energije.

Na takmičenju iz Analize elektroenergetskih sistema studenti su  osvojili PRVO i DRUGO pojedinačno mesto, kao i PRVO u ekipnoj konkurenciji:

 1. Miloš Stambolić
 2. Tamara Đurić
 3. Marko Kamatović

Na takmičenju iz Obnovljivih izvora energije studenti su osvojili PRVO i DRUGO mesto u pojedinačnoj konkurenciji, kao i PRVO mesto u ekipnoj konkurenciji:

 1. Lazar Mlađenović
 2. Dragana Vujanović
 3. Nenad Đalović

Stručna praksa za studente Elektrotehničkog fakulteta u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

25.05.2018

Obaveštavamo studente  da je otvoren konkurs za obavljanje stručne prakse za studente Univerziteta u Beogradu u preduzećima, kompanijama, agencijama, upravama i sektorima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Program prakse se realizuje u tri ciklusa tokom školske godine, a u okviru drugog ciklusa za studente Elektrotehničkog  fakulteta obezbeđeno je 27 mesta za stručnu praksu. Konkurs je otvoren do 17. juna 2018. Prijavljivanje se vrši isključivo elektronskim putem na portalu www.studentskapraksa.com.

Financing Renewable Energy Projects

11.05.2018

U okviru nastave iz predmeta Obnovljivi izvori energije i Elektrane biće održano predavanje:

Financing Renewable Energy Projects

Predavači:

Marijan Rancic, energy specialist

Dimitar Dimitrovski, legal specialist

International Finance Corporation, WorldBank Group

Vrijeme: 16.05.2018. u 18 sati, sala 56

Abstract: Renewable energy projects, especially in developing countries, face numerous challenges from the institutional, policy and regulatory level to the market and project level which can hamper the development and uptake of renewable energy. Eessentially, all projects go through four distinct phases: development,financing, implementation and operation. Strong equity sponsors supported by debt is a key driver through the first two phases. However, lack of market transparency,lack of financing and experience in project development, and lack of relevant information on regulations, markets and resource availability is something that could deraill development and financing and could led to a lack of bankable projects.

Predavanje će biti srpskom jeziku.

Praksa u JP EPS

08.05.2018

U skladu sa Sporazumom o saradnji, JP EPS i Elektrotehničkog fakulteta, i ove godine pozivamo studente da ostvare praksu u ograncima JP EPS.

Za eventualna pitanja obratiti se:

SEKTOR ZA UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA
KORPORATIVNI POSLOVI
ELEKTROPRIVREDA SRBIJE
www.eps.rs<http://www.eps.rs/>

Stručna praksa za studente Elektrotehničkog fakulteta u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

14.01.2018

Obaveštavamo vas da je otvoren konkurs za obavljanje stručne prakse za studente Univerziteta u Beogradu u preduzećima, kompanijama, agencijama, upravama i sektorima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Program prakse će se realizovati u tri ciklusa tokom školske godine, a u okviru prvog ciklusa za studente Elektrotehničkog  fakulteta  obezbeđenoje 30  mesta za stručnu praksu (koliko će biti i u drugom i trećem ciklusu). Konkurs je otvoren do 22. januara, a ostale informacije i način prijavljivanja možete pročitati ovde.

Konkurs za posao

25.12.2017

Kompanija Centar za koordinaciju sigurnosti SCC d.o.o. Beograd raspisuje konkurs za 5 inženjera energetike za radno mesto: Operativno - razvojni inženjer. Poslovi se odnose na operativno planiranje rada prenosnog sistema u regionu Jugoistočne Evrope. Detalji konkursa se mogu naći ovde.